Hl.strana - Maturitní otázky - Referáty (Moje referáty) - Plesy (Tipy,Firmy) - Vysoké školy - Kurzy - !SHOP!

Hodiny hudební výchovy

Info - Tisknout - Poslat(@) - Uložit->Moje referáty - Přidat referát

Kdo bude vítěz letos?  NOMINUJTE - stránky v kategoriích:
Nejlepší: Tablo - Školní časopis na webu - Školní webové stránky - Třídní stránky - Profesorské stránky

Hodiny hudební výchovy
( Referát )

Vážený pane profesore a milí spolužáci

Zajímá Vás, co se děje v hodinách hudební výchovy prvního ročníku? Na tuto otázku Vám odpovím ve svém referátu.
Každé pondělí má polovina prvního ročníku dvě hodiny hudební výchovy. Po příchodu paní profesorky vejdeme do hudebny a usadíme se na židle. Většinou v první části první hodiny si zapíšeme to, co jsme probírali minulý týden a poté pokračujeme v probírání historie hudby, zpěvu, tance, někdy se stane, že hned na začátku hodiny je nám zadán úkol jako např.( vytvořit tanec na danou hudbu nebo vytvářet zvuky na danou melodii, atd. ). Většinou posloucháme hudební ukázky, které se vztahují k probíranému období. Když probereme to, co je třeba, tak se naučíme nějakou písničku a poté si ji zazpíváme.Tato nebo tyto písničky ( pokud je jich více ) se týkají většinou probíraného hudebního žánru.
Druhou hodinu začínáme zpěvem nebo si promítáme nějaký hudební film např.( muzikál Jezus Christe Superstar, atd. ). Ke konci hodiny paní profesorka zadá referát, který si vybraný žák připraví doma, doplňkem referátu je i hudební nahrávka, týkající se daného tématu. O další hodině hudební výchovy ho přednese svým spolužákům.
Hudební nadání zrovna nemám, ale na hudení výchovu chodím docela rád. Doporučil bych ji všem, kteří si rádi zazpívají, ale přitom třeba nemají zrovna hudební nadání.

PŘIDEJTE SVŮJ REFERÁT